Lumag Compressor KOM-24

Lumag Compressor KOM-24

KOM-24
€295,00
Lumag compressor KOM-24
De Lumag compressor KOM-24 is een olie vrije en zeer stille compressor. De tankinhoud is 24 liter.
De compressor is geschikt voor gebruik in een werkplaats maar uiteraard ook voor particulier gebruik. Deze compressors zijn voora ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Merk:Lumag
  • EAN:4047424000267
  • Artikelnummer: KOM-24

Lumag compressor KOM-24

De Lumag compressor KOM-24 is een olie vrije en zeer stille compressor. De tankinhoud is 24 liter. De compressor is geschikt voor gebruik in een werkplaats maar uiteraard ook voor particulier gebruik. Omdat de compressor olievrij werkt is hij ook zeer geschikt voor spuitwerkzaamheden en in laboratoria. Bijkomend voordeel van olievrije compressors is dat ze zeer milieuvriendelijk zijn en bijna geen onderhoud behoeven. Deze compressors zijn vooral uniek door hun lage geluid niveau van 65 dB/A.

In het algemeen geldt dat een compressor lucht aanzuigt en het vervolgens samen perst om het daarna onder hoge druk eruit te persen waarbij je er allerlei luchtgereedschappen op kunt aansluiten. Niet elke compressor is geschikt om elk type luchtgereedschap aan te drijven. Belangrijk zijn specificaties als netto luchtopbrengst, aanzuigvermogen, maximale luchtdruk en ketelmaat. Op basis hiervan bepalen we welke gereedschappen we kunnen gebruiken op de compressor. Als je de compressor voor het spuiten van verf gaat gebruiken heb je een constante luchtstroom nodig. Als je alleen banden gaat oppompen is een simpele compressor al goed.

Indien een compressor intensief gebruikt gaat worden is het aan te raden een grotere ketel inhoud te nemen. De compressor slaat dan minder vaak aan en de luchtstroom is veel constanter.

Lumag heeft alleen olievrije compressors. Dit betekent dat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn maar ook dat ze olievrije lucht uitblazen. Dit kan bij bepaalde gebruikstoepassingen erg belangrijk zijn en is zeker erg prettig bij gebruik binnenshuis of in werkplaats. 

Bij de keuze van een compressor kan het aanzuigvermogen ook een belangrijke aanschafreden zijn.  Hoe hoger het aanzuigvermogen (in liters per minuut), hoe sneller de tank zich bijvult en dus lucht voor werkzaamheden beschikbaar stelt. Daarnaast is de netto luchtopbrengst van belang. Hoe hoger deze waarde is, hoe krachtiger de compressor en dat betekent weer dat zwaardere lucht gereedschappen gebruikt kunnen worden.

DE KOM-24 heeft een netto luchtopbrengst van 70 liter per minuut. De geluidsdruk is 65 dB/A en dat is laag voor dit type compressors. Gewicht 22 Kg.

Voltage 230 Volt elektromotor
Type Motor Koolborstel motor
Motorvermogen 750 Watt, 1 Pk
Toerental 1.400 p/min
Cilinder aantal 2
Ketelinhoud 24 Liter
Aanzuigvermogen 128 Liter per minuut
Netto luchtopbrengst (bij 6 BAR) 70 liter per minuut
Luchtdruk bereik 7 - 9 Bar
Max. luchtdruk 9 Bar
Geluidsniveau LWA 65 dB/A
Beschermklasse IP23
Verpakkingsmaten (L/B/H) 565 x 285 x 585 mm
Gewicht netto/bruto 22 kg / 25 Kg
Art. nr. KOM-24
EAN code 4047424000267

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen

Tags