PERFECT VOOR KLEINE BOUWPLAATSEN: DE DROOM VAN EEN EIGEN MINIGRAAFMACHINE

PERFECT VOOR KLEINE BOUWPLAATSEN: DE DROOM VAN EEN EIGEN MINIGRAAFMACHINE

minuten lezen
PERFECT VOOR KLEINE BOUWPLAATSEN: DE DROOM VAN EEN EIGEN MINIGRAAFMACHINE

PERFECT VOOR KLEINE BOUWPLAATSEN: DE DROOM VAN EEN EIGEN MINIGRAAFMACHINE


Door nize by Nico . Gepubliceerd op 22 december 2023


Minigraafmachine


Minigraafmachines: wat kunnen deze krachtige alleskunners? Is het echt de moeite waard om te kopen? In onze blog kun je veel te weten komen over minigraafmachines.

Moet er een zwemvijver worden aangelegd in de tuin van de eengezinswoning?

Heeft uw tussenwoning een nieuw terras nodig of wilt u een klein zomerhuisje in de volkstuin bouwen? Voor de tuin, het bouwen van het huis zelf of verbouwingen is in principe de hulp van machines nodig. Het werk doen met handgereedschap – zoals een schop – is simpelweg te moeilijk en tijdrovend. Er is echter geen ruime toegang tot hun bouwplaatsen...

PERFECT WANNEER HET KRACHTIG WORDT


Juist voor deze situaties is een minigraafmachine ideaal. Uit onze ervaringen met minigraafmachines blijkt dat de kleine alleskunners smal genoeg zijn en door smalle straten kunnen. Toch zijn ze krachtig en veelzijdig tegelijk.

Onze populaire modellen BKB851K en de GG1100 (minigraafmachine met zowel benzinemotor en als ook diesel motor ) en GG1000Y  (minigraafmachine met dieselmotor) zijn zeer smal  en kunnen daardoor ongehinderd werken op smalle bouwplaatsen en door smalle steegjes. Het chassis kan tot 110 cm worden verlengd, waardoor stabiliteit wordt gegarandeerd.(uitschuifbare rupsen )

KRACHTIGE ONDERSTEUNING


Minigraafmachines zijn kleine graafmachines die vaak worden gebruikt in de tuin- en landschapsarchitectuur of op kleinere bouwplaatsen. Dit maakt het mogelijk om in gebouwen te werken waar andere machines niet zouden passen. Er worden sleuven gegraven, bijvoorbeeld voor leidingen, en vijvers, poelen en beken gegraven.

Bovendien kunnen heuvels eenvoudig worden opgetrokken en kunnen oneffenheden worden rechtgetrokken. Ondanks hun compacte ontwerp kunnen minigraafmachines vele taken aan. Met hun ruim 6 tot 15 pk motoren beschikken ze over voldoende graaf- en hefvermogen. Er zijn minigraafmachines met kettingaandrijving en een benzine- of dieselmotor, maar ook graafmachines op 4 wielen of loopgraafmachines.

FLEXIBELE ALLROUNDER


Naast de basisuitrusting (o.a. hydraulisch neerlaatbaar dozerblad, kniksysteem, LED-verlichting en draaibare cabine) beschikken veel van onze minigraafmachines over een snelwisselsysteem voor de aanbouwdelen van de minigraafmachine. Dit maakt de minigraafmachines nog flexibeler in gebruik. Ervaring met minigraafmachines leert dat het snelwisselsysteem absoluut de moeite waard is, omdat het een absoluut flexibel gebruik mogelijk maakt.

 

Zo zijn de wortels van een oude boom moeilijk te verwijderen met pure spierkracht. Een minigraafmachine lost dit probleem snel en efficiënt op: grotere wortels kunnen met de hoektand uitgetrokken worden en de graafbladen kunnen gebruikt worden om de grond vrij te maken van de kleinste worteltakken.

Minigraafmachine


Een nieuw tuinpad of de fundering voor het nieuwe tuinhuis kunt u vóór de eerste vorst net zo snel uitgraven met de standaard schop en rechttrekken met het schuifblad. Een hydraulische breekhamer helpt bij het verwijderen van oude muurresten en beton. Uit onze ervaringen met minigraafmachines blijkt dat ze altijd waardevolle diensten leveren en doe-het-zelvers veel tijd kunnen besparen op hun bouwplaats.

Een graafmachine met compacte afmetingen is ideaal voor het werken in krappe ruimtes of het passeren van smalle opritten en kan u diverse ondersteuning bieden op uw bouwplaats.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0